المقادير
كيلو بطاطس متوسطه الحجم
نصف كيلو لحم مفروم
حبتين طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح فلفل اسود بهارات شطه 2 بصله مفرومه 2 فص ثوم 2 ملعقه صلصه طماطم
طريقه التحضير
نقوم بتقشير البطاطس وتقويرها
ثم نضعها فى زيت على التار حتى يصبح لونها ذهبى دون تسويه كامله
ثم نقوم بتشويح البصل المفروم فى قليل من الزيت اذا اردتى
وبعدها نضع الثوم المفروم واللحم والملح والفلفل الاسود والبهارات ثم نقوم بالتقليب ونغطيه حتى يتشرب الماء التى ينتجها
بعدها نضع مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها لمده عشر دقائق حتى تجف الماء كلها
بعدها نحشى البطاطس باللحم المفروم
بعدها نحضر صينيه نضع فيها ملعقتين زيت وحلقات من البصل وقلب البطاطس ونقوم بتشويحهمونضع عليها ملح
ثم نضع عليها حبات البطاطس المحشيهوندخلها الفرن لمده ربع ساعه
تقدم هذه الوجبه مع ارز ابيض